El teu gestor de contrasenyes KeePassXC i com utilitzar-lo

Una recomanació a l'hora de crear contrasenyes segures és la de no utilitzar-la per a tot, i per no haver de recordar totes ja que seria gairebé impossible, hi ha aplicacions com KeePassXC un gestor de contrasenyes que ho fa per tu.

Els gestors de contrasenyes són aplicacions completes que a més d'emmagatzemar les contrasenyes, també t'ensenyen a cuidar-les i gestionar-les, poden ser gratuïts o de pagament.

Amb KeePassXC podràs protegeix totes les teves contrasenyes de forma gratuïta sense haver de memoritzar ni un password.

La majoria de navegadors compten amb gestors de contrasenyes nadius, i van emmagatzemant les contrasenyes que utilitzes a Internet, però aquests gestors són molt bàsics no tenen opcions més enllà de recordar-te les contrasenyes quan vas a identificar-te en els teus diferents pàgines.

KeePassXC és un gestor de contrasenyes de codi obert que emmagatzema i administra la informació confidencial de forma segura.

El gestor de contrasenyes de KeePassXC entre altres característiques inclou:

 • Multiplataforma: funciona en Windows, Mac, Linux, Android.
 • Genera contrasenyes: Sistema per crear de forma automàtica i aleatòria contrasenyes fortes i segures
 • Mesura la seguretat: t'indica si les teves claus són prou segures mitjançant colors, vermell poc segura, taronja regular i verd perfecta.
 • Obre diverses bases de dades: pots obrir diferents bases de dades i les col·loca en pestanyes.
 • Interfície intuïtiva: la interfície de KeePassXC és molt accessible i intuïtiva per a l'usuari.
 • Actualitza automàticament: cada vegada que afegeixes una contrasenya, la base de dades s'actualitza.
 • Xifrat AES: es tracta d'un dels algoritmes d'encriptació més segurs que existeixen.
 • Funciona tant a Chrome com a Firefox: així que si fas servir algun d'aquests navegadors, amb aquesta versió millorada de KeePass no tindràs cap problema.

El gestor de contrasenyes de KeePassXC també:

Et permet especificar títols i icones definits per l'usuari per als grups i per a les entrades o apunts, conté icones pròpies però et permet pujar els teus.

A més, les entrades es poden ordenar en grups personalitzats.

Compta amb una funció de cerca que et permet utilitzar patrons avançats perquè puguis trobar fàcilment qualsevol entrada o apunt.

També compta amb un generador de contrasenyes personalitzats, ràpid i fàcil d'utilitzar que permet crear contrasenyes amb qualsevol combinació de caràcters o frases.

Pantalla del gestor de contrasenyes KeePassXC

Pots emmagatzemar un nombre il·limitat de contrasenyes i informació a la base de dades KeePassXC.

Quan accedeixes a la base de dades des KeePassXC, la seva informació es desxifra i s'emmagatzema en la memòria del seu ordinador. KeePassXC col·loca controls sobre l'accés a aquestes dades perquè altres aplicacions no puguin llegir-los.

La interfície està dissenyada per permetre accedir ràpidament a les teves contrasenyes, buscar l'entrada correcta, realitzar operacions d'Auto-Escriptura, copiar / enganxar, realitzar i desar canvis.

Algunes de les característiques de l'administrador de contrasenyes KeePassXC són:

 • Crear, i guardar bases de dades en format KDBX (compatible amb KeePass)
 • Emmagatzemar la informació confidencial a entrades o apunts organitzades per grups
 • Cercar entrades
 • generar contrasenyes
 • Escriure automàticament contrasenyes en les aplicacions
 • Integrar amb el navegador: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge, Chromium, Vivaldi, Brave i Tor-Browser
 • Descarregar la icona de l'entrada o apunt i el de el grup
 • Importa bases de dades de formats CSV, 1Password i KeePass1
 • Exporta de bases de dades a formats CSV i HTML
 • Emmagatzemar i generar TOTP
 • Afegir arxius adjunts i atributs personalitzats
 • Històric d'entrada i restauració de dades ...

Com descarregar KeePassXC el gestor de contrasenyes

Per descarregar l'instal·lador de l'administrador de contrasenyes KeePassXC, visita https://keepassxc.org/download o directament des dels seus versions de GitHub.

Tria l'opció que prefereixis segons el teu sistema operatiu, clic al paquet a descarregar i començarà a baixar-se automàticament.

Pantalla de descàrrega de KeePassXC

KeePassXC és un programari de codi obert, l'equip de KeePassXC i BHweb NO recomanan descarregar KeePassXC de llocs web de tercers.

Descripció general de la interfície

La vista principal de la base de dades es divideix en tres particions principals que et detallo a continuació. Pots obrir diverses bases de dades a el mateix temps, apareixeran en pestanyes diferents pestanyes.

Pantalla de la interfície de KeePassXC

1- Grups: organitza les teves entrades en grups. Els grups es poden niar un sota de l'altre per crear una jerarquia. La configuració dels grups pares s'apliqués als seus grups fills.

2- Entrades: les entrades tenen tota la informació de cada aplicació que estàs guardant. Aquesta vista mostra totes les entrades de el grup seleccionat. Cada columna es pot canviar de mida, reordenar, mostrar, i amagar; amb un clic al botó dret a la fila de la capçalera podràs veure totes les opcions disponibles.

3- Vista prèvia: mostra una vista prèvia de el grup o l'entrada seleccionada. Pots amagar temporalment la vista prèvia utilitzant el botó de tancament en el costat dret o tancar-la completament deshabilitant-la en la configuració de l'aplicació.

Configuracions de l'aplicació

Pots configurar KeePassXC segons els teus gustos personals amb una àmplia varietat de configuracions generals i de seguretat que s'apliquen a tota l'aplicació. Per això accedeix als ajustos des Eines → Paràmetres.

Les configuracions inclouen: opcions d'inici, gestió de fitxers, administració d'entrades, interfície d'usuari, idioma, temps d'espera de seguretat i conveniència.

Configura el tema

KeePassXC disposa de tema clar i fosc, pots canviar-lo usant el menú Veure. Quan es selecciona el nou tema, cal reiniciar KeePassXC per aplicar el canvi.

Operacions de base de dades

Per començar a utilitzar KeePassXC, el primer que necessites és crear una base de dades per emmagatzemar la teva informació.

 • Obre KeePassXC. Fes clic al botó " Crear una base de datos nueva":
Pantalla inicial de KeePassXC

 • Escriu el nom de la base de dades i una breu descripció (opcional):
 • Clic a Continua. Veuràs la pantalla Configuració del xifrat, establir el control lliscant " Tiempo de descifrado", valors més alts vol dir que la base de dades tindrà un nivell de protecció més alt, però el temps trigués més temps a obrir-se la base de dades. No es recomana realitzar cap altre canvi.
Pantalla de configuració de KeePassXC gestor de contrasenyes
 • Clic a Continua. Apareix la pantalla Credencials de la base de dades, posa la contrasenya de la base de dades que desitgis. Millor que utilitzis una contrasenya llarga i aleatòria (pots generar-la del botó del generador de contrasenyes). Mantingues segura aquesta contrasenya, si la perds o la oblides no podràs tornar a obrir la base de dades i no podràs recuperar la informació emmagatzemada.
 • Clic a Fet. Et demanarà que seleccions una ubicació per desar el fitxer de base de dades, que es guarda amb l'extensió .kdbx, pots guardar-la on vulguis, està totalment encriptatda en tot moment evitant l'accés no autoritzat, però posa l'arxiu en una carpeta que no eliminis accidentalment. Si ho elimines perdràs tota la informació i no podràs tornar a recuperar-la.

Còpies de seguretat

Pots crear còpies de seguretat de l'arxiu de base de dades i guardar-les en un ordinador, telèfon intel·ligent, USB o en un altre espai diferent, com Google Drive o Microsoft OneDrive.

Les còpies de seguretat les pots crear automàticament seleccionant l'opció Còpia de seguretat de l'arxiu de la base de dades abans de guardar en la configuració de l'aplicació, també pots crear una còpia de seguretat utilitzant la base de dades → Desa còpia de seguretat de base de dades... funció de menú.

Pantalla de còpies de seguretat de KeePassXC gestor de contrasenyes

Crea un grup

Organitza les teves entrades en grups. Els grups es poden niar un sota del altre per crear una jerarquia.

Pantalla de grups de KeePassXC

Afegir una entrada

Tota la informació, com noms d'usuari, contrasenyes, URL, arxius adjunts, notes, etc., s'emmagatzemen en les entrades o apunts. Pots crear tantes entrades com vulguis a la base de dades.

 • Anar a Apunts> Nou apunt (o Ctrl + N). Apareix la següent pantalla:
Pantalla de KeePassXC

 • Posa el títol per a l'entrada, nom d'usuari, contrasenya (pots generar-la des del botó del generador de contrasenyes), URL i si ho desitja alguna nota.
 • La casella de verificació "Caduca" és per establir data de caducitat si ho desitja, només has de marcar-la i posar una data i hora de venciment per a la contrasenya.
 • Clic a "Aceptar" per afegir l'entrada.

Generador de contrasenyes

El gestor de contrasenyes t'ajuda a generar contrasenyes i frases de contrasenya segures aleatòries que pot utilitzar per les teves aplicacions i llocs web.

Per generar contrasenyes aleatòries, especifica els caràcters que es vols utilitzar (per exemple, majúscules, dígits, caràcters especials, etc.) i KeePassXC creés la contrasenya seleccionant caràcters a l'atzar.

Per obrir generador de contrasenyes Eines> Generador de contrasenyes.

El teu gestor de contrasenyes KeePassXC i com utilitzar-lo

Una recomanació a l'hora de crear contrasenyes segures és la de no utilitzar-la per a tot, i per no haver de recordar totes ja que seria gairebé impossible, hi ha aplicacions com KeePassXC un gestor de contrasenyes que ho fa per tu.

Els gestors de contrasenyes són aplicacions completes que a més d'emmagatzemar les contrasenyes, també t'ensenyen a cuidar-les i gestionar-les, poden ser gratuïts o de pagament.

Amb KeePassXC podràs protegeix totes les teves contrasenyes de forma gratuïta sense haver de memoritzar ni un password.

La majoria de navegadors compten amb gestors de contrasenyes nadius, i van emmagatzemant les contrasenyes que utilitzes a Internet, però aquests gestors són molt bàsics no tenen opcions més enllà de recordar-te les contrasenyes quan vas a identificar-te en els teus diferents pàgines.

KeePassXC és un gestor de contrasenyes de codi obert que emmagatzema i administra la informació confidencial de forma segura.

El gestor de contrasenyes de KeePassXC entre altres característiques inclou:

 • Multiplataforma: funciona en Windows, Mac, Linux, Android.
 • Genera contrasenyes: Sistema per crear de forma automàtica i aleatòria contrasenyes fortes i segures
 • Mesura la seguretat: t'indica si les teves claus són prou segures mitjançant colors, vermell poc segura, taronja regular i verd perfecta.
 • Obre diverses bases de dades: pots obrir diferents bases de dades i les col·loca en pestanyes.
 • Interfície intuïtiva: la interfície de KeePassXC és molt accessible i intuïtiva per a l'usuari.
 • Actualitza automàticament: cada vegada que afegeixes una contrasenya, la base de dades s'actualitza.
 • Xifrat AES: es tracta d'un dels algoritmes d'encriptació més segurs que existeixen.
 • Funciona tant a Chrome com a Firefox: així que si fas servir algun d'aquests navegadors, amb aquesta versió millorada de KeePass no tindràs cap problema.

El gestor de contrasenyes de KeePassXC també:

Et permet especificar títols i icones definits per l'usuari per als grups i per a les entrades o apunts, conté icones pròpies però et permet pujar els teus.

A més, les entrades es poden ordenar en grups personalitzats.

Compta amb una funció de cerca que et permet utilitzar patrons avançats perquè puguis trobar fàcilment qualsevol entrada o apunt.

També compta amb un generador de contrasenyes personalitzats, ràpid i fàcil d'utilitzar que permet crear contrasenyes amb qualsevol combinació de caràcters o frases.

Pantalla del gestor de contrasenyes KeePassXC

Pots emmagatzemar un nombre il·limitat de contrasenyes i informació a la base de dades KeePassXC.

Quan accedeixes a la base de dades des KeePassXC, la seva informació es desxifra i s'emmagatzema en la memòria del seu ordinador. KeePassXC col·loca controls sobre l'accés a aquestes dades perquè altres aplicacions no puguin llegir-los.

La interfície està dissenyada per permetre accedir ràpidament a les teves contrasenyes, buscar l'entrada correcta, realitzar operacions d'Auto-Escriptura, copiar / enganxar, realitzar i desar canvis.

Algunes de les característiques de l'administrador de contrasenyes KeePassXC són:

 • Crear, i guardar bases de dades en format KDBX (compatible amb KeePass)
 • Emmagatzemar la informació confidencial a entrades o apunts organitzades per grups
 • Cercar entrades
 • generar contrasenyes
 • Escriure automàticament contrasenyes en les aplicacions
 • Integrar amb el navegador: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge, Chromium, Vivaldi, Brave i Tor-Browser
 • Descarregar la icona de l'entrada o apunt i el de el grup
 • Importa bases de dades de formats CSV, 1Password i KeePass1
 • Exporta de bases de dades a formats CSV i HTML
 • Emmagatzemar i generar TOTP
 • Afegir arxius adjunts i atributs personalitzats
 • Històric d'entrada i restauració de dades ...

Com descarregar KeePassXC el gestor de contrasenyes

Per descarregar l'instal·lador de l'administrador de contrasenyes KeePassXC, visita https://keepassxc.org/download o directament des dels seus versions de GitHub.

Tria l'opció que prefereixis segons el teu sistema operatiu, clic al paquet a descarregar i començarà a baixar-se automàticament.

Pantalla de descàrrega de KeePassXC

KeePassXC és un programari de codi obert, l'equip de KeePassXC i BHweb NO recomanan descarregar KeePassXC de llocs web de tercers.

Descripció general de la interfície

La vista principal de la base de dades es divideix en tres particions principals que et detallo a continuació. Pots obrir diverses bases de dades a el mateix temps, apareixeran en pestanyes diferents pestanyes.

Pantalla de la interfície de KeePassXC

1- Grups: organitza les teves entrades en grups. Els grups es poden niar un sota de l'altre per crear una jerarquia. La configuració dels grups pares s'apliqués als seus grups fills.

2- Entrades: les entrades tenen tota la informació de cada aplicació que estàs guardant. Aquesta vista mostra totes les entrades de el grup seleccionat. Cada columna es pot canviar de mida, reordenar, mostrar, i amagar; amb un clic al botó dret a la fila de la capçalera podràs veure totes les opcions disponibles.

3- Vista prèvia: mostra una vista prèvia de el grup o l'entrada seleccionada. Pots amagar temporalment la vista prèvia utilitzant el botó de tancament en el costat dret o tancar-la completament deshabilitant-la en la configuració de l'aplicació.

Configuracions de l'aplicació

Pots configurar KeePassXC segons els teus gustos personals amb una àmplia varietat de configuracions generals i de seguretat que s'apliquen a tota l'aplicació. Per això accedeix als ajustos des Eines → Paràmetres.

Les configuracions inclouen: opcions d'inici, gestió de fitxers, administració d'entrades, interfície d'usuari, idioma, temps d'espera de seguretat i conveniència.

Configura el tema

KeePassXC disposa de tema clar i fosc, pots canviar-lo usant el menú Veure. Quan es selecciona el nou tema, cal reiniciar KeePassXC per aplicar el canvi.

Operacions de base de dades

Per començar a utilitzar KeePassXC, el primer que necessites és crear una base de dades per emmagatzemar la teva informació.

 • Obre KeePassXC. Fes clic al botó " Crear una base de datos nueva":
Pantalla inicial de KeePassXC

 • Escriu el nom de la base de dades i una breu descripció (opcional):
 • Clic a Continua. Veuràs la pantalla Configuració del xifrat, establir el control lliscant " Tiempo de descifrado", valors més alts vol dir que la base de dades tindrà un nivell de protecció més alt, però el temps trigués més temps a obrir-se la base de dades. No es recomana realitzar cap altre canvi.
Pantalla de configuració de KeePassXC gestor de contrasenyes
 • Clic a Continua. Apareix la pantalla Credencials de la base de dades, posa la contrasenya de la base de dades que desitgis. Millor que utilitzis una contrasenya llarga i aleatòria (pots generar-la del botó del generador de contrasenyes). Mantingues segura aquesta contrasenya, si la perds o la oblides no podràs tornar a obrir la base de dades i no podràs recuperar la informació emmagatzemada.
 • Clic a Fet. Et demanarà que seleccions una ubicació per desar el fitxer de base de dades, que es guarda amb l'extensió .kdbx, pots guardar-la on vulguis, està totalment encriptatda en tot moment evitant l'accés no autoritzat, però posa l'arxiu en una carpeta que no eliminis accidentalment. Si ho elimines perdràs tota la informació i no podràs tornar a recuperar-la.

Còpies de seguretat

Pots crear còpies de seguretat de l'arxiu de base de dades i guardar-les en un ordinador, telèfon intel·ligent, USB o en un altre espai diferent, com Google Drive o Microsoft OneDrive.

Les còpies de seguretat les pots crear automàticament seleccionant l'opció Còpia de seguretat de l'arxiu de la base de dades abans de guardar en la configuració de l'aplicació, també pots crear una còpia de seguretat utilitzant la base de dades → Desa còpia de seguretat de base de dades... funció de menú.

Pantalla de còpies de seguretat de KeePassXC gestor de contrasenyes

Crea un grup

Organitza les teves entrades en grups. Els grups es poden niar un sota del altre per crear una jerarquia.

Pantalla de grups de KeePassXC

Afegir una entrada

Tota la informació, com noms d'usuari, contrasenyes, URL, arxius adjunts, notes, etc., s'emmagatzemen en les entrades o apunts. Pots crear tantes entrades com vulguis a la base de dades.

 • Anar a Apunts> Nou apunt (o Ctrl + N). Apareix la següent pantalla:
Pantalla de KeePassXC

 • Posa el títol per a l'entrada, nom d'usuari, contrasenya (pots generar-la des del botó del generador de contrasenyes), URL i si ho desitja alguna nota.
 • La casella de verificació "Caduca" és per establir data de caducitat si ho desitja, només has de marcar-la i posar una data i hora de venciment per a la contrasenya.
 • Clic a "Aceptar" per afegir l'entrada.

Generador de contrasenyes

El gestor de contrasenyes t'ajuda a generar contrasenyes i frases de contrasenya segures aleatòries que pot utilitzar per les teves aplicacions i llocs web.

Per generar contrasenyes aleatòries, especifica els caràcters que es vols utilitzar (per exemple, majúscules, dígits, caràcters especials, etc.) i KeePassXC creés la contrasenya seleccionant caràcters a l'atzar.

Per obrir generador de contrasenyes Eines> Generador de contrasenyes.